Křížlice 20.3 - 22.3.2009

Seznam dop.potřeb   Přihláška   pátek   sobota   neděle   fórum...

 

neděle...

   Neděle se nesla v duchu návratu. Dopoledne jsme ještě stihli pojezdit trochu kopec na pytlích, potom uklidili pokoje a chalupu, snědli oběd a pěškobusem vyrazily na nádraží. Také jsme utratily zbylé dolary co kdo měl. Ve vlaku se se Rony ujala natáčení klipu o horách, Max spáchal hodně fotek a tak cesta uběhla docela rychle.

  

  

  

  

  

  

  zpět...

sobota...

   V sobotu ráno jsme posnídali za tvrdě vydělané dolary. Okolo desáté hodiny jsme vyrazili do krásného slunečného dne jezdit na pytlích a vůbec řádit na sněhu. Na ježdění se nám náramně osvědčili plachty od Ramy. Když nás po dvou hodinách už řádně zmáhala únava, proběhla soutěž ve stavění sněhuláků a postaviček ze sněhu.

  

  

  

  

     

     

  

  

  

Po obědě byl na plánu velký golfový turnaj Golf snow pro tour výborně obsazený známými hráči. Počasí nám nepřálo a hned v úvodu jsme zjistili, že většina whiteů je mokrá a terén je velmi náročný. S postupujícím čase začal podmáčený terén mrznout a hrá byla náročná jak pro hráče tak pro rozhodčí.

  

     

  

Před večeří soud stihl osvobodit Vlka a uznat jej nevinným ve všech bodech obžaloby. Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí byla nedostatečná příprava ze strany žaloby...

Po večeři jsme popsali přáními balónek štěstí, a v devět hodin jej byť s problémy ale přece, vypustili do nebe. následovalo promítání videí a fotografií z pobytu, provázené v některých okamžicích bouřlivým smíchem. Ještě před spaní jsme vyzkoušeli relaxační cvičení, a pro velký úspěch jsme jej natáhli o přídavek

  

  

zpět...

pátek...

   Z původně přihlášeného počtu 23 nakonec odjelo 20 dětí, což je nejvíce v historii jarních pobytů na horách a pobytů a výjezdů vůbec. Cesta začala u Zvonice naložením bagáže do auta a na vlek. Vlak nás dopravil do Hrabačova se dvěma přestupy v Kolíně a v Martinicích. Potom nás čekala "kyvadlová" doprava na kopec. Ještě v Jilemnici nebylo po sněhu ani památky, ale nahoře ho leží pěkná vrstva. Dokonce taková, že jsem si užil i nasazování řetězů.Batohy jsme na chatu dopravili netradičním způsobem na plachtě. Již cestou se rozdělily dolary pro nákup zboží, služeb a jídla.

Ubytovali jsem se a čekala na nás tradiční "barevná" večeře. Tentokráte to byly borůvkově fialové špagety. Každý si mohl vybrat a zaplatit svými doláči  to na co měl největší chuť.

     

  

  

     

  

  

Po večeři a řádné i neřádné přípravě procesu bylo zahájeno soudní líčení s násilníkem vlkem (Emil) a obětí karkulkou (Klárka). V procesu vystoupilo několik svědků a vlk byl nakonec shledán vinným a odsouzen. Jeho obhájci se na místě odvolali a proces byl soudcem (Jarda) odročen na sobotu 18 hodin.

 

  

  

  

  

V procesu svědčila i zdrcená Karkulčina babička

zpět...

Na tomhle víkendu by si klienti měli mít možnost nacvičit praktické dovednosti ze života (hospodaření se svěřenými penězi, komunikace, plánování a vyhledávání cesty, …). Druhým cílem je  sebepoznání klientů. Hlavním cílem je dobře se bavit a užít si prima víkend na horách. Tajně doufáme, že bude sníh.

Mezi klienty budou rozdělený reálné úkoly, které budou směřovat k zajištění výjezdu (plánovač cesty, kupující místenek, vedoucí cesty tam a zpět, organizátor závěrečného úklid, …) – tím si budou moci vyzkoušet v praxi různé činnosti.

Klienti budou na výjezdu rozdělení do skupinek, které budou mít na starosti, každá jedno jídlo (vymyšlení jídla, nanormování jídla, nákup surovin do určité částky, vyúčtování svěřených peněz, vlastní uvaření jídla a úklid po něm)

Pateční a sobotní den bude celý v duchu simulace společnosti. Každému bude přidělen menší obnos fiktivních peněz, se kterými bude muset hospodařit. Vše tyto dva dny bude placené jídlo, ubytování, … Vždy budou různé úrovně jídla či ubytování, podle toho kolik, je kdo schopen zaplatit. Klienti můžou zakládat vlastní živnosti a činnosti, kterými mohou vydělávat peníze nebo mohou peníze investovat do termínovaných vkladů, akcí či je nechat ležet na jiných účtech, mohou si mezi sebou uzavírat darovací smlouvy či vydávat dlužní úpisy, které musejí být vždy ověřeny notářem, … Tato simulace má klientům ukázat praktický život a různé následky jejich hospodaření s finančními prostředky.

Zahrajeme si několik her pro pobavení a já osobně se nejvíc těším na Snow Golf Tour Pro 2009, možná si zahrajeme paintball.

Bude-li přát počasí, stavíme se na zpáteční cestě na Hradě Pecka a zbude-li čas mrkneme do mini ZOO v Chlebech, ale jen v případě že pojedeme auty..

 

Cena 300,- Kč, účastníci s vlastní dopravou 200,-

 

Přihlášky posílejte nejpozději do 17.3. na nebo na telefon 602402474

Odjezd je naplánovaný na pátek odpoledne 15.17 sraz u Zvonice nejpozději v 14.30., návrat v neděli k 17.45 u Zvonice.

            jarda